ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται.

Κώστας Ι. Γιαλίνης

*/*

"Θεός μας η Ελλάς, και Θρησκεία μας ο Ελληνικός Πολιτισμός - Ελλάς, Εσαεί" - "Χάος ήσουν και Χάος θα γίνεις" . (Αργ. Δαγκ.)

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ: www.youtube.com/user/TileorasisDagkilas

*/*


ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής. Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ αναγνωρίζουν κανένα άλλο αλφάβητο, πέραν του Ελληνικού και Λατινικού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ

Ω παίδες Ελλήνων ίτε / Ελευθερούτε Πατρίδα / ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας / Θεών τε Πατρώων έδη / θήκας τε προγόνων / νυν υπέρ πάντων αγών. Πέρσαι, Αισχύλος.

ΟΙ ΠΛΕΊΣΤΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΑΠΌ “’74” ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΕΊΝΑΙ ΛΙΠΟΤΆΚΤΕΣ, ΑΝΥΠΌΤΑΚΤΟΙ ΚΑΙ ΡΙΨΆΣΠΙΔΕΣ!

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΣΤΟ "ΜΜΘ"

 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, το τρίο της Κλειώ Παπαδοπούλου, θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μετά από δεκάδες μουσικοπαιδαγωγικές συναυλίες στα σχολεία όλης της Μεγάλης Βρετανίας, θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μέσα από τη Μηχανή του Χρόνου» για τα σχολεία της βόρειας Ελλάδας.
Στο πρόγραμμα αυτό θα περιηγηθούμε στη μουσική του 18ου και του 19ου αιώνα μέσα από συναρπαστικές ιστορίες για τους συνθέτες και τα έργα τους. Θα μάθουμε πως η τεχνολογία, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, ήταν την εποχή εκείνη απούσα και η μουσική ήταν το κύριο μέσο ψυχαγωγίας των ανθρώπων. Ενώ, επίσης, θα διδαχθούμε για κλασικούς και ρομαντικούς συνθέτες όπως ο Σούμαν, ο Γκομπέρ, ο Χούμελ και ο Ενέσκου αλλά και για τη συνθέτρια Λουίζ Φαρένκ, μια πρωτοπόρο της εποχής της, που ήταν η πρώτη γυναίκα στον χώρο της σύνθεσης και της διδασκαλίας μουσικής, η οποία διεκδίκησε και έλαβε αμοιβή για το έργο της! Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι σε περασμένους αιώνες, για παιδιά από Δ’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου.

Την επόμενη μέρα, στις 17 Φεβρουαρίου, στις  8.30 μ.μ., θα απολαύσουμε, επίσης τις σπουδαίες αυτές καλλιτέχνιδες. Ένας μοναδικός διάλογος, από το πολύ ιδιαίτερο αυτό σύνολο οργάνων, το φλάουτο, το βιολοντσέλο και το πιάνο, που θα βρεθούν για μια ιδιαίτερη συνάντηση ήχων και χρωμάτων.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βαθύ, ρομαντικό, από το παιχνιδιάρικο Τρίο του 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
7€ (σχολικές παραστάσεις)
20€, 15€, 10€ (μειωμένο)


Περισσότερες πληροφορίες
https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3138
https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=3121

 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΣΤΟ "ΜΜΘ"